Keurbewijs

Keurbewijs Add comments

Onze honden zijn in het bezit van een Keurbewijs (met Keurklasse 1) van de V.D.H.

Om dit keurbewijs te verkrijgen moeten de honden enkele diploma’s behalen.

Eerst moeten de heupen zijn onderzocht/geröntgend op H.D. (heupdysplasie) en moeten hiervan vrij of nagenoeg vrij zijn.

De honden moeten laten zien dat ze over een goede lichamelijke conditie beschikken. Door middel van een looptest naast de fiets kan het U.V. (uithoudingsvermogen) diploma worden behaald.

Er moet met goed gevolg het V.Z.H. examen worden afgelegd. Dit examen bestaat uit een test voor gedrag en gehoorzaamheid, een sociale vaardigheidstest en een onbevangenheidtest.

Het africhting certificaat VH1. moet worden behaald waarbij de hond zijn veelzijdigheid moet bewijzen door: A. voldoende speurdrift te tonen, B. te laten zien dat de hond goed onder appèl staat ( is gehoorzaam en handelbaar zijn) en C. het afleggen van de moedproef door middel van pakwerk.

De hond moet op een clubmatch van de rasvereniging door een bevoegd keurmeester voor herdershonden bij voorkeur met de kwalificatie Uitmuntend of Zeer Goed zijn beoordeeld, met minimaal Goed.

Als laatste moet de hond door een keurmeester nog gekeurd worden op een fokgeschiktheidskeuring van de rasvereniging waarna het keurbewijs voor de betreffende hond wordt afgegeven.

01-_anna_keurbewijs_.JPG

Stamboom Anna von Haus Tiwo:

01-anna_stamboom.jpg

Comments are closed.