OVER ONZE KENNEL – VON HAUS TIWO –

OVER ONZE KENNEL Add comments

Onze eerste Duitse Herdershond was “Quena von Haus Kalbach”.
Een mooi teefje met Stamboom – Geb. 21-10- 1997.
Quena was 17 maanden oud toen ze bij ons haar intrede deed.
De fokker van Quena (eigenaar van de Kennel von Haus Kalbach)
had haar wegens omstandigheden van de koper terug genomen.
De fokker trainde met zijn honden bij Frisiana te Leeuwarden.
Een Kringgroep van Duitse Herdershonden van de V.D.H.
( Ver. Van Fokkers en Liefhebbers van de Duitse Herdershond.)
Hij nodigde ons uit eens een kijkje te komen nemen bij Frisiana.Dit hebben wij gedaan waarna ook wij lid zijn geworden van Frisiana om met Quena bij Frisiana te kunnen gaan trainen. Eerst hebben wij de heupen van haar laten röntgenen op Heupdysplasie.
Quena kreeg de kwalificatie HD.A is vrij van Heupdysplasie. ( Het laten röntgenen van de ellebogen was destijds nog niet verplicht.)
Daarna zijn wij lid geworden van de Rasvereniging de V.D.H. Begin 2002 slaagden wij met Quena voor het Diploma VH1.
April 2002 hebben wij de Kennelnaam “VON HAUS TIWO” aangevraagd
( is afgeleid van onze voornamen Tinie en Wopke ) en laten registreren bij de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland te Amsterdam.
In 1999 kochten wij bij dezelfde fokker de pup “Veline von Haus Kalbach.” Ook met Veline ( HD.A op de heupen) zijn we bij Frisiana gaan trainen en ook met haar hebben wij het Diploma VH1. behaald.

 

Ons eerste nestje pups was van Quena – is geboren 29-04-2002. Uit dit nestje hebben wij een teefje “ Anna von Haus Tiwo” gehouden.Ook met Anna ( A Normal op de heupen ) hebben wij VH1. behaald. Anna werd de “Stammoeder” van onze kennel “ VON HAUS TIWO ”.
Met Anna fokten wij 11-03-2007 een nestje prachtige pups. De teefjes “Gonny” en “Grace von Haus Tiwo” hebben wij gehoudenen afgericht voor VH1. Beide honden met HD-A. en ED-A. goed op de heupen en ellebogen. ( röntgenen op ED. elleboogdysplasie was inmiddels ook verplicht)

Op 5 oktober 2012 is van Gonny een nestje pups geboren.Uit dit nestje hebben wij het teefje “Tara van Haus Tiwo” gehouden.Ook Tara heeft HD-A en ED-A. Ze heeft IPO 1 behaald en is met succes uitgebracht/geshowd op Clubmatches. Tara behaalde meerdere keren een “1e Uitmuntend.” Wij hebben van Tara een prachtige dochter “Zelda von Haus Tiwo.” Zelda is geboren 8 aug. 2015. ( HD. vrij en ED. vrij).Ook Zelda is uitgebracht/geshowd en heeft het met een 1e plaats goed gedaan. Wij hopen ook met Zelda t.z.t. een nestje mooie pups te fokken.

N.B.Wij hebben voor het fokken met onze teven altijd gebruik gemaakt van “uitmuntende” reuen goedgekeurd voor de fok met HD-A en ED-A.

Comments are closed.